+32 11 24 69 80

Fotograferen met je smartphone

07 March 2017

Fotograferen-met-smartphone_klein

Fotograferen met onze smartphone, we doen het allemaal. Maar waarom? Het is handig, je hebt hem altijd bij de hand en je hoeft niet te rommelen aan instellingen, flitsers en statieven. In enkele seconden ben je al klaar om een foto te nemen als die dubbele regenboog onverwachts tevoorschijn komt.

Een camera moet je altijd maar meesleuren, is extra bagage en vaak nog zwaar ook. Laat die extra kilo’s maar lekker thuis en voorkom rugproblemen.

High Dynamic Range

Als je kiest om met je smartphone aan de slag te gaan moet je de resolutie zo hoog mogelijk zetten. Je kan best zelfs fotograferen in HDR. High Dynamic Range voegt de drie beelden van onderbelichte, originele en overbelichte foto’s samen. Let op, hier heb je een vaste hand voor nodig!

In het licht is alles zoveel mooier

De beste foto’s met je smartphone kun je maken bij voldoende licht. Als het te donker is zal er ruis voorkomen op je foto’s, dit zie je misschien niet direct op je kleine scherm maar ongetwijfeld wel op je PC. De flitser zal helaas ook geen uitweg bieden, deze laat je best altijd afstaan. Net zoals de zoomfunctie, blijf daar af! Je foto’s gaan van te lage kwaliteit zijn.

Filters en apps

Gebruik ook geen filters, die kan je naderhand makkelijk toevoegen met een photo editing app, je hebt ze in no time online staan.

Wazige foto’s

Lukt het je niet om een scherpe foto te trekken, blijft het beeld blurry en een beetje vuil? Misschien moet je lens eens hoognodig schoongemaakt worden!

Wil je toch voor een camera gaan? Maak dan eerst een aantal foto’s met je smartphone om de juiste positie te vinden. Zo moet je je statief en instellingen niet meerdere malen aanpassen.