Haal alles uit de kast met Pasen

10 April 2017

Vrolijk-Pasen.png

Wil je dit jaar iets leuk doen met Pasen maar je hebt geen idee hoe of wat? Je wilt de kinderen en je partner verwennen of je bent gewoon zelf helemaal into Pasen? Super! Hier volgt wat inspiratie hoe je er een gezellige zondag van kan maken.

Decoratie

Pasen-Decoratie

Pasen is een uniek thema waarmee je je thuis helemaal kan opfleuren. De tuin kan ineens omgetoverd worden tot een sprookjesbos waarin de kinderen paaseieren moeten gaan zoeken. Je kan een mooi versierde paasboom neerzetten en je kan je urenlang bezighouden met het knutselen van de gekste decoratie die je je maar kan indenken.

Ook Pinterest staat vol met de gekste ideeën voor Paasdecoratie:

 

Recepten

Het is ook het ideale moment om de familie uit te nodigen voor een gezellig avondje en ze te verwennen met een heleboel lekkers. Het perfecte excuus om een overdosis eieren te gebruiken bij alles wat je klaarmaakt en de riem een gaatje losser te doen. Heb je nog geen idee wat je wil klaarmaken?

Je kan een heleboel inspiratie opdoen in Paasfolders zoals die van Lidl. In deze tijd van het jaar staan ze boordevol heerlijke recepten. Zet wel niet te veel chocolade eitjes op tafel, want anders is al die moeite voor niks geweest!

Paastaart.png

Activiteit: Paasschat zoeken

Maak voor je kinderen een heuse speurtocht van het zoeken naar eieren. Dit kun je heel gemakkelijk doen zonder dat je allerlei dingen moet kopen. Naast de chocolade eieren heb je alleen pen en papier nodig. Je kunt zelf bepalen in hoeverre je de schatkaart versiert.

Het idee is als volgt:

  1. Verstop een grote schat, bijvoorbeeld een paar cadeautjes uit de speelgoedfolders van De Kinderplaneet, Toy Champ, Dreamland, Supra Bazar, Multi Bazar
  2. Schrijf op verschillende stukken papier hints die elkaar opvolgen. Bijvoorbeeld: je kunt je kinderen laten beginnen bij de eettafel. Hier moeten ze dan zeven stappen in een bepaalde richting zetten en op die plek plat op de grond gaan liggen. Onder bijvoorbeeld de kast vinden ze dan een nieuwe hint of aanwijzing die ze weer verder helpt richting de grote schat. Bij de aanwijzingen kun je wat kleine paaseitjes leggen om je kinderen nog enthousiaster te maken.
  3. Elke hint leidt dus naar de volgende en die wéér naar de volgende totdat ze bij de grote schat zijn aangekomen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Door het hele huis of zelfs naar buiten.

Op deze manier maak je een super leuke speurtocht voor je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes.

paaseieren

Activiteit: Wedstrijdje paaseieren zoeken

Als je kinderen wel van een beetje competitie houden kun je duidelijk verschillend gekleurde eieren verstoppen. Het is dan de bedoeling dat elk kind alleen naar een vooraf bepaalde kleur zoekt en zoveel mogelijk eitjes van die kleur verzamelt. Je kunt er een tijd aan koppelen of zelfs meerdere rondes van 10 minuten doen.

Ongeacht wie de winnaar is, ze verdienen allemaal wel een cadeautje voor Pasen uit een van de speelgoedfolders op PromoButler.