Centrum Zuid 1527d, BE-3530 Houthalen
Centrum Zuid 1527d, BE-3530 Houthalen

Help, het papier is op! Wat nu?!

Help, het papier is op! Wat nu?!

Sinds Covid-19 zijn intrede deed is onze economie op vele vlakken verstoord. Sommige sectoren zien hun business “boomen” en anderen zitten met de handen in het haar.  

Nu de economie zich wereldwijd lijkt te herstellen, komt er een nieuw probleem op de proppen: de beperkte beschikbaarheid van goederen. Met name; de schaarste in de papierindustrie. Die tekorten zijn nu al goed voelbaar bij o.a. boekhandelaren en de grafisch sector

Het plannen van drukwerk en het behalen van deadlines om te leveren wordt namelijk steeds moeilijker voor grafici. Je hebt het hoogstwaarschijnlijk zelf al ondervonden bij het bestellen van je folders en brochures voor de volgende maanden. 

Dan maar 100% digitaal?
De papierschaarste biedt ook heel wat opportuniteiten.
Wijzig je strategie en kies (deels) voor digitale folders en promoties. 

De belangrijkste voordelen van een 100% digitale folder:

 • De productie van een digitale folder heb je helemaal zelf in handen.
 • Het opmaken en verspreiden van een digitale folder kost een fractie van een offline folder die huis aan huis wordt verdeeld. 
 • Je kan veel sneller inspelen op nieuwe evoluties in de markt
 • Een digitale folder kan veel meer pagina’s bevatten
 • Een digitale folder kan je veel frequenter verspreiden 
 • Een digitale folder onthult via data-analyse alle geheimen van de lezer en geeft je heel wat inzichten om je folders te verbeteren

Hoeveel mensen bereik je met een digitale folder?
Uit recent onderzoek van De Inspecteur, het dagelijks Radio 2 consumentenprogramma, blijkt dat 51% van de mensen hun folders online lezen. 

Netmedia Europe NV heeft meerdere kanalen en mogelijkheden ontwikkeld die tegelijkertijd kunnen ingezet worden om promoties en folders online onder de aandacht te brengen.

 • Het PromoButler.be platform, met maandelijks > 1.000.000 unieke bezoekers toont een overzicht van alle retail folders en promoties op de Belgische markt.
 • Promoties die gepubliceerd worden op PromoButler.be worden naar Google doorgezet voor optimale organische zichtbaarheid. Zo verschijnen promoties met een PromoButler-URL 38 miljoen keer per maand in Google zoekresultaten
 • Via onze folders.eu viewer applicatie kan een retailer de folder optimaal tonen op zijn eigen website en social media kanalen. Vanuit deze applicatie kan je op één centrale plaats je folders plannen en de digitale versie verrijken met : bewegende elementen, dynamische prijzen die gekoppeld zijn aan een feed, video …
  Zo breng je de folder naar je eigen bezoekers.

Die mensen vinden al die digitale folders op ons online retail platform PromoButler.

Denk digitaal!
Vandaag wordt er in ons land nog te vaak een afgeleide van de offline papieren versie gebruikt om die digitaal te plaatsen. De lay-out en de inhoud worden overgenomen en vertaald naar een digitaal formaat dat via website en mail wordt verdeeld.
Velen gaan hier voorbij aan het feit dat de hierboven vermelde voordelen van een digitale folder ook voor de digitale afgeleide van een papieren folder gelden en halen zo niet alle opties uit de digitale versie.

Echter, voor wie een 100% digitale folder overweegt, bieden we extra mogelijkheden. De ideale digitale folder lijkt in niets op zijn papieren broer. De vormgeving, opgebouwd en structuur zijn anders. Digitaal houdt je meer rekening met de klik mogelijkheden in de folder. Die generen heel wat extra traffic naar jouw domein en webshop, iets wat een papieren folder uiteraard niet kan. 

Digitaal starten? Bel ons en we helpen je op weg!
Is er in jouw bedrijf niet voldoende kennis & expertise om de ideale digitale folder te ontwikkelen én te publiceren? Dan staan we met ons hele team klaar om te helpen!
We ontwikkelden de afgelopen 10 jaar duizenden acties voor grote en kleine retailers. Die ervaring met do’s & dont’s delen we graag met onze klanten. 

Contacteer Serge Van den Bossche op +32 473 500 463 voor meer info. 📞
We maken graag, geheel vrijblijvend, een afspraak om samen met jou de mogelijkheden van je digitale folders te bespreken en zo je resultaten te boosten.

Related Posts
en_GBEnglish